Recenzie Národná Pokladnica

Máte nejaké zaujímavé hobby, ktorým sa chcete pochváliť?

Re: Recenzie Národná Pokladnica

Poslaťod Zabak » 27 Feb 2020, 13:25

Darian píše:@Zabak Áno ono sa k tomu dostáva certifikát autentickosti a tak. Takže to máš komplet. A čo si kupoval?

Objednal som si tie Českoslovenké mince ako sadu a ešte k tomu mincu Tomáša Garrigua Masaryka
  • 0

Zabak
občasný diskutér
občasný diskutér
 
Príspevky: 15
Registrovaný: 04 Nov 2015, 11:39
Pohlavie: Muž
Bydlisko: Bratislava
Reputácia: 0


Re: Recenzie Národná Pokladnica

Poslaťod Darian » 04 Mar 2020, 13:32

Zabak píše:
Darian píše:@Zabak Áno ono sa k tomu dostáva certifikát autentickosti a tak. Takže to máš komplet. A čo si kupoval?

Objednal som si tie Českoslovenké mince ako sadu a ešte k tomu mincu Tomáša Garrigua Masaryka

T.G. Masaryka som objednával ako svoju prvú mincu. Tie československé mince nemám komplet ale kúpil som si tú korunu tá my tak utkvela v pamäti z detstva. Ešte si pamätám ako som si chodil kupovať rožky k nám do malého obchodu. Je to pekná spomienka.
  • 0

Darian
občasný diskutér
občasný diskutér
 
Príspevky: 17
Registrovaný: 27 Feb 2017, 15:49
Pohlavie: Muž
Bydlisko: Piešťany
Reputácia: 0

Re: Recenzie Národná Pokladnica

Poslaťod Zabak » 09 Apr 2020, 10:57

@Darian Tie si tiež veru pamatám, preto mi nedalo a kúpil som si ich. Tá razba je krásna, má to svoje čaro. To boli také dobré časy podľa mňa. Človek si za to vedel dosť nakúpiť.
  • 0

Zabak
občasný diskutér
občasný diskutér
 
Príspevky: 15
Registrovaný: 04 Nov 2015, 11:39
Pohlavie: Muž
Bydlisko: Bratislava
Reputácia: 0

Re: Recenzie Národná Pokladnica

Poslaťod Darian » 28 Apr 2020, 14:54

Zabak píše:@Darian Tie si tiež veru pamatám, preto mi nedalo a kúpil som si ich. Tá razba je krásna, má to svoje čaro. To boli také dobré časy podľa mňa. Človek si za to vedel dosť nakúpiť.

Pre mňa asi najkrajšie obdobie, no ale každý to vidí inak. Ale páči sa mi že takýmto spôsobom si to môžeme pripomenúť. Raz za čas si takto sadneš a prejdeš svoju zbierku a spomínaš na svoje detstvo alebo mladosť. 
  • 0

Darian
občasný diskutér
občasný diskutér
 
Príspevky: 17
Registrovaný: 27 Feb 2017, 15:49
Pohlavie: Muž
Bydlisko: Piešťany
Reputácia: 0

Re: Recenzie Národná Pokladnica

Poslaťod rebarbora » 15 Máj 2020, 19:34

Národná pokladnica je len firma, súkromná, nič štátne, alebo pod nejakou štátnou organizáciou. Len špekulácia s názvom. Niekto sa nazve slovom "národný" a vytvorí dojem, že je reálne národný. Ale nie je. žiadna ich minca nemôže byť s nominálnou hodnotou, pretože nemôžu vydávať mince. Súkromník nemôže vytvárať platidlo. Takže akákoľvek ich činnosť je len o vydávaní akýchsi medajlí. Ale skús vyraziť na Zberateľské dni do Incheby Bratislava so zbierkou mincí od nich, čo ti povedia iní zberatelia. Tento názor koluje a je žiaľ pravdivý. Ľudí poteší pekný obrázok na peknej medaile, ale nie zberateľská hodnota platidla, pretože nejde o platidlo a ešte keď to núkajú za euro, alebo zadarmo, nikdy to nerobilo dobrotu, ak sa niečo takto predáva. Nič zberateľské s hodnotou ti nikto nedá takto pod cenu, alebo zadarmo. Vždy je v tom háčik, alebo zmluva s diablom.
  • 0

rebarbora
náhodný diskutér
náhodný diskutér
 
Príspevky: 4
Registrovaný: 05 Apr 2019, 02:56
Pohlavie: Žena
Bydlisko: Modra
Reputácia: 0

Re: Recenzie Národná Pokladnica

Poslaťod Zabak » 04 Jún 2020, 11:21

Neviem nejak som tie mince nekupoval s tým že budú mať neviem akú hodnotu, pre ňa je to skôr o tej citovej hodnote. Zaujímam sa celkom intenzívne o hostóriu a každá tá minca mi pripomína určité momenty tými razbami na nich alebo len spomienky na mladosť. Proste je to koníček a hlavne taký čo ma baví.
  • 0

Zabak
občasný diskutér
občasný diskutér
 
Príspevky: 15
Registrovaný: 04 Nov 2015, 11:39
Pohlavie: Muž
Bydlisko: Bratislava
Reputácia: 0

Re: Recenzie Národná Pokladnica

Poslaťod Darian » 29 Jún 2020, 13:33

Presne tak, zbieram lebo ma to teší a tie mince mi robia radosť, nejak neplánujem že by som ich chcel predať, aj keď verím že u nejakých zberateľov by mali úspech. 
  • 0

Darian
občasný diskutér
občasný diskutér
 
Príspevky: 17
Registrovaný: 27 Feb 2017, 15:49
Pohlavie: Muž
Bydlisko: Piešťany
Reputácia: 0

Predchádzajúci

Späť na Hobby a zberateľstvo

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron